Calisthenics Organisatie
Respect all, Fear none!

De calisthenics cup & het S.A.P. Weekend.

Calisthenics Cup, Freestyle en Strict form wedstrijden.

Het internationale calisthenics toernooi, de Calisthenics Cup) wordt jaarlijks georganiseerd tijdens de grootste indoor fitness expo van de Benelux, het S.A.P. Weekend. Tijdens de calisthenics cup zijn de wedstrijden verdeeld over 2 dagen, op zaterdag de freestyle wedstrijden voor beginners, gevorderden, vrouwen en professionals. En op zondag de strict form wedstrijden en de strict form weighted wedstrijden. Verspreid over deze 2 dagen vinden er verschillende demonstraties en gast optredens plaats op het podium. 

Aftermovie: Calisthenics Cup 2018.


Sinds 2016 trekt de calisthenics cup veel internationale belangstelling bij calisthenics atleten en het toernooi is daarom met meer dan 120+ atleten uit 18 verschillende landen uitgegroeid tot het grootste calisthenics toernooi van Nederland en omstreken.

Strenght & Physique Weekend (SAP)

In slechts enkele jaren tijd is het S.A.P. Weekend (voorheen Flex Cup) uitgegroeid tot HET krachtsportevenement van de Benelux. Met een ongekend aantal deelnemers in verschillende krachtsporten en een ongekend aantal bezoekers is het S.A.P. Weekend een evenement dat je niet meer mag missen als liefhebber van krachtsporten.Bodybuilding:
Het niveau van een reguliere C-wedstrijd is voor echte beginners vaak te hoog en schrikt daarom mogelijk af. Bij de S.A.P. Cup bieden wij naast deze reguliere C-wedstrijd ook een D klasse die echte beginners een kans geeft om eens op het podium te klimmen in hun best mogelijke shape. Het niveau van deze nieuwelingen wordt goed in de gaten gehouden, wat wil zeggen dat mensen met een te hoog niveau doorverwezen worden naar de reguliere C-wedstrijd. De S.A.P.Cup blijft dus een gecombineerde C en D wedstrijd, waarbij D staat voor echte beginners, mensen die nooit eerder een wedstrijd meedraaiden of het een keer geprobeerd hebben maar de top 5 niet haalden. En als zo’n echte beginner dan toch te goed mocht blijken te zijn, gaat deze alsnog naar de C-klasse, zodat de D altijd beschermd blijft! C-atleten mogen nooit eerder hun klasse bij een C-wedstrijd gewonnen hebben.

 Andere sporten:
In 2013 werd het evenement uitgebreid met andere krachtsporten van het hoogste niveau, zoals het NK Raw Powerlifting, de Tovmasjan gewichthef wedstrijd, de Njoya League crossfit wedstrijd voor teams, het NK Kettlebell sport en de kwalificatiewedstrijd voor het N.K. Sterkste Man. In 2015 kwam daar de spectaculaire CALISTHENICS CUP bij. Gecombineerd met een steeds groter en internationaal georiënteerde expo kan zonder overdrijven gezegd worden dat het S.A.P. Weekend HET krachtsportevenement van de Benelux is.


S.A.P. Weekend 2018:
op 8-9 december 2018 vond de 8e editie van het grootste krachtsportspektakel van de Benelux weer plaats. Ook dit jaar was het een groot succes!! Wat een spectaculaire wedstrijden waren het, bekijk snel de beelden!